referenties

Als fotograaf werk ik voor heel diverse opdrachtgevers zoals dag- en weekbladen, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, hulpdiensten, revalidatie centra en gemeenten. Iedere opdracht uniek en heeft iedere opdracht weer andere benadering nodig. Onder mijn opdrachtgevers behoren o.a. TEFAF Maastricht, De Nationale Politie, DHL, ProRail, Dagblad De Limburger, Nieuwe Oogst, L-Magazine, De Observant en Maastricht UMC. Hieronder een aantal referenties waar ik trots op ben.

Reframed by Loraine Bodewes (2021)

Reframed by Loraine Bodewes (2021)

Keurmeesters, standhouders, excentrieke kunstkenners en flamboyante bezoekers. Loraine Bodewes fotografeert al ruim vijftien jaar op de wereldberoemde en toonaangevende kunstbeurs TEFAF. Op 27 november 2021 exposeerde Centre Ceramique in Maastricht een overzicht van haar werk.

Lees meer over de expositie
Foto jaaroverzicht 2020

Foto jaaroverzicht 2020

Wat een bizar jaar! Maar ondanks alles heb ik toch binnen alle maatregelen mooie foto’s kunnen maken van deze bijzondere tijden. Deurportretten, heksen, BLM demonstraties, ridders, 1,5 meter aanpassingen, mooie families en een ontmoeting met de echte Sinterklaas. Hier een selectie van foto’s van het afgelopen jaar.

Bekijk het foto jaaroverzicht 2020
Foto overzicht 2019

Foto overzicht 2019

Ook 2019 zat weer vol mooie momenten, verrassende ontmoetingen en interessante verhalen die ik heb mogen vastleggen. Van kunstbeurs tot volksbuurt, van nieuw ingerichte villa tot in de modder van de boerenschuur. Van Rollerdisco tot Hanenkraaien. Jong en oud, wereld beroemd en plaatselijk bekend. Alles kwam voorbij. Hier vind je een kleine selectie van mijn favorieten foto’s van het afgelopen jaar.

Bekijk de foto's van 2019
Tefaf

Tefaf

The European Fine Art Fair, afgekort TEFAF, is een jaarlijks terugkerende tien dagen durende kunst- en antiekbeurs in het MECC in Maastricht. Het is één van de meest gerenomeerde kunstbeurzen van de wereld. Deelname aan TEFAF is voorbehouden aan kunsthandelaren en gerenommeerde galeries. Jaarlijks nemen er zo’n 250 handelaren uit 20 landen aan deel. Voorafgaand aan de beursopening is een keurteam van meer dan 150 mensen bezig om alle werken te controleren en keuren. Ik ben er trots op dat ik afgelopen jaren deze beurs van begin tot eind, van keuring, opbouw, opening tot en met de laatste dag heb mogen vastleggen. Dit heeft onder meer geresulteerd in de Zilveren Camera in de categorie kunst, cultuur, architectuur en techniek.

Bekijk hier de foto's
Nationale Politie

Nationale Politie

Regelmatig fotografeer ik voor de Nationale Politie. dat kan zijn voor vakbladen, reportages oefeningen of voor interne communicatie doeleinde. Ook in mijn werk als fotograaf voor de krant ben ik regelmatig in aanraking met de verschillende hulpdiensten. Bekijk hier een kleine selectie van foto’s die ik gemaakt heb in opdracht van de Nationale Politie.

Bekijk hier de foto's
Dagblad De Limburger

Dagblad De Limburger

Al jaren werk ik als fotograaf voor Dagblad De Limburger. Dat werk is zeer afwisselend en doe ik met heel veel plezier. Door mijn werk kom ik op de meest interessante plekken en ontmoet ik de meest bijzondere mensen. Van burgemeester tot kippenboer en van wijkagent tot kunstenaars. Ik weet nooit wat de dag brengt.

Bekijk hier de foto's
Brand van Egmond

Brand van Egmond

Brand van Egmond is wereld beroemd vanwege de prachtige lichtsculpturen en design verlichting. Ik heb een aantal van de lichtprojecten op locatie vastgelegd.

Bekijk hier de foto's
Nieuwe Oogst

Nieuwe Oogst

Nieuwe Oogst is een Nederlands wekelijkse krant op tabloidformaat en website voor boeren en tuinders. De oplage van Nieuwe Oogst bedraagt circa 40.000 exemplaren, en het is daarmee de grootste uitgave binnen de land- en tuinbouw. Bekijk met de link hieronder een kleine selectie van de foto’s voor Nieuwe Oogst.

Bekijk de foto's
Universiteit & Observant

Universiteit & Observant

Wekelijks fotografeer ik voor de Universiteit Maastricht en Universiteitskrant Observant, het onafhankelijk weekblad van de Universiteit. Leuke verhalen over het studenten, professoren, nieuws en ontwikkelingen rondom de Universiteit. Jaarlijks fotografeer ik ook met veel plezier de introductieweek Inkom van de nieuwe studenten in Maastricht.

Bekijk hier de foto's
Particuliere Fotoshoots

Particuliere Fotoshoots

Niet te veel poseren, ik wil juist een fotoshoot om de leuke spontane momenten vastleggen. Ik ben ook actief als fotograaf voor familieshoots, familieportretten en particulieren fotoreportages. Als fotograaf ben ik werkzaam in Limburg en Brabant in de regio Maastricht en Eindhoven. Kijk hier voor wat voorbeelden van recent werk.

Particuliere Fotoshoots
TEFAF 2019

TEFAF 2019

Met veel plezier heb ik dit jaar weer foto’s mogen maken in opdracht van The European Fine Art Fair, afgekort TEFAF, één van de meest gerenommeerde kunstbeurzen ter wereld. Bekijk hier een kleine selectie van foto’s die ik gemaakt heb tijdens de editie van TEFAF 2019.

Bekijk hier de foto's
L-Magazine

L-Magazine

L-Magazine is de weekendbijlage van Dagblad de Limburger. Luchtig, optimistisch en inspirerend. Bekijk een kleine selectie van mijn werk dat recentelijk in L-Magazine is verschenen.

Bekijk hier de foto's
Bestemming Roermond

Bestemming Roermond

Voor de tentoonstelling “Bestemming Roermond” maakte ik een serie foto portretten. Onderwerp zijn de 57.520 inwoners van de gemeente Roermond. Een verscheidenheid aan mensen en verhalen. Met 4300 bezoekers kreeg de tentoonstelling een glansrijk debuut. Het verwachte bezoekersaantal is bijna verdubbeld.

Bekijk de foto's